de ballon en de bolderkar

annetpoland platformgras banner

 

Platform GRAS is een platform voor architectuur en stedenbouw in de stad Groningen. Zij wilden object waarmee de stichting zichzelf zichtbaar kan maken tijdens haar activiteiten.

Het object moest aan een hele rits van eisen voldoen. Het object was bedoeld om Platform GRAS zichtbaar te maken tijdens activiteiten. Activiteiten binnen, activiteiten buiten, activiteiten op het busstation (zichtbaar op 4 meter hoog), activiteiten overdag en activiteiten die ’s nachts plaatsvinden. Daarnaast moest het object makkelijk te vervoeren zijn, per auto, per fiets en lopend…. Een schets over wat GRAS is, leidde tot een oplossing voor dit vraagstuk. In deze schets zat mijn eerste oplossing verstopt; een ballon. Een ballon kan binnen en buiten, een ballon kan hoog en laag in de lucht hangen en een ballon is overdag goed zichtbaar en met hulpmiddelen (glow-in-the-dark opdruk) ook ’s nachts zichtbaar.

Om een ballon op te blazen is gas nodig. Maar een gasfles is zwaar en moeilijk te verplaatsen. Een demontabele bolderkar bood een oplossing; de bolderkar is te verplaatsen achter een fiets, lopend en doordat de wielen demontabel zijn past de kar ook in een auto.