de ondernemers

annetpoland deondernemers banner

 

De Ondernemers is een groep consultants die niet op een reguliere manier werkt. Dus een regulier kantoor is ook niet geschikt voor het bedrijf. Om de manier van werken te faciliteren is een ruimte nodig die een grote mate van flexibiliteit herbergt. En voormalig bankgebouw leek, met wat kleine aanpassingen, geschikt. Door het samenvoegen van twee ruimtes ontstond één grote ruimte met verschillende hoeken waarin verschillende activiteiten mogelijk zijn. Centraal staat een 10 meter lange tafel waaraan gewerkt, vergadert en geluncht kan worden op het zelfde moment. De tafel bestaat uit verschillende delen waarin meerdere stopcontacten in het blad zijn verwerkt. Naast de lampen op de tafels zijn hier oplaadpunten voor telefoons en laptops. Doordat alle delen erg licht zijn, zijn ze gemakkelijk te verplaatsen.

De basis van de ruimte is rustig, grijze vloer en witte wanden. Per activiteit werd gekozen voor een felle kleur die de ruimte verbijzondert en de nadruk op de activiteit legt. Een professioneel kantoor dat een bijzondere manier van werken uitstraalt.

In de kluis zijn de safeloketten blijven staan, deze werden aangevuld met ouderwetse leren fauteuils en kleine bijzettafeltjes. Deze ruimte word gebruikt voor het opnemen van een radioprogramma en voor gesprekken die een hoge mate van concentratie vergen. De spreekruimtes zijn ook bewaard gebleven en zorgen voor een behoorlijke mate van privacy bij gesprekken, zonder het contact met de rest van de collega’s helemaal te verliezen. De separate vergaderruimte wordt gebruikt voor presentaties en pitches.

Omdat er een krap budget beschikbaar was, moesten we ook op een creatieve manier nadenken over de meubels om het gebouw in te richten. Door goed te kijken naar bestaande, tweedehands en goedkope meubels  ontstond een kleurrijk, maar functioneel geheel.

De grote glazen gevel is voorzien van blauw folie waarin het logo is uitgespaard, dit zorgt voor privacy en herkenning.