dorpshuis borger

annetpoland dorpshuisborger banner

 

In 2013 ontworpen samen met grib

De nieuwe Multifunctionele Accommodatie in Borger herbergt een keur aan verschillende gebruikers; van school tot bibliotheek, van de verschillende verenigingen als een biljartclub tot de jeugdsoos. Grib was verantwoordelijk voor de inrichting van de algemene ruimtes als entreehal, café, gym- annex toneelzaal en verschillende multifunctionele ruimtes.

De architect van het gebouw heeft een rustige basis neergelegd waar een aantal accentkleuren aan toe zijn gevoegd. Deze basis hebben we uitgebreid tot een kleurverloop welke de verschillende gebruikers en bezoekers in en door het gebouw leiden.

De uitdaging binnen dit project was het werken, aanpassen en samenbrengen van alle verschillende gebruikers en hun uitingen. De scholen, de bibliotheek en de algemene ruimtes kunnen naast elkaar bestaan, zonder met elkaar te concurreren. De beperking in het budget is op twee manieren benaderd; de ingrepen en toevoegingen van nieuwe meubels zijn zo minimaal mogelijk, maar met maximaal effect. De tweede manier was het hergebruiken en/of herstofferen van een groot aantal meubels. Het project is van ontwerp, tot offerteaanvraag en projectbegeleiding uitgevoerd door grib.