In samenwerking met Sandra Grabs.

De ruimte voor de Co-assistenten in het MCL was erg verouderd en veel te klein voor het grote aantal mensen wat daar hun pauze door brengt, studeert en ontspant. Daarom was een verdubbeling van de vierkante meters en een restyling van de ruimtes hard nodig. Het budget was klein en de opdracht een zo flexibel mogelijke ruimte maken, die meestal geschikt is voor 10 tot 20 mensen, maar bij tijden alle 60 (!) CO-assistenten kan opvangen. Door een aantal verschillende manieren van zitten aan te bieden, worden zowel het ontspannen als het studeren gefaciliteerd. Een flink aantal poefjes zwerft door de ruimtes en geeft bij pieken toch veel zitplekken. De meer uitdaging binnen deze  opdracht lag in het verzinnen van een nette oplossing voor de 60 dect-telefoons die een plek in de ruimte en aan de stroom moesten hebben. Ook was er behoefte aan een mededelingenbord, zodat er geen wildplak van A4-tjes in de nieuwe ruimte zou ontstaan. De uiteindelijke wand oplossing bied plaats aan alle telefoons, de opladers hiervan, de achterwand is geheel uit prikbordmateriaal gemaakt en de spiegel geeft gelegenheid om voor de start van je dienst nog even je haar en make-up te bekijken.

De pantry in de hal voor de ruimte was ook toe aan een make over. Hiervoor is een variatie op een kleuren palet uit kantoorgangen van het MCL gekozen. Deze is ook in de Co-kamer naar binnen getrokken. Voor eye-catchers op de wand is gebruik gemaakt van het boek ‘Heel de dokter’ een boek wat de C0-assistenten helpt in dit zware onderdeel van hun studie.

Al met al is met bescheiden budget een vriendelijke flexibele ruimte gecreëerd.

MCL ruimte voor CO assistenten

  • ontwerp voor de inrichting
  • van de ruimtes voor de
  • co assistenten in het
  • Medisch Centrum Leeuwarden