annetpoland krakeel banner

De opdracht voor het multifunctioneel centrum lag voornamelijk bij de vaste inrichting in de grote entreehal. In deze entreehal moest een flink aantal functies een plek krijgen. De moeilijkheid was zorgen dat iedere functie aandacht kreeg zonder dat het een bont spektakel werd. Naast een keuken midden in de entreehal kwam er een dependance van de bibliotheek, een balie met 4 verschillende soorten gebruikers, een balie voor het CBR met wachtruimte, plek voor een restaurant met bar en een plek waar de kinderen van de aangrenzende school konden lunchen. Behalve het moeilijke programma van eisen stonden de wensen van de gebruikers regelmatig tegenover elkaar.

Uiteindelijk bracht een prachtige referentie van Workshop of Wonders het idee. Omdat de architecten bij SKETS al een mooie rustige basis hadden gelegd, konden de functies als een soort strooigoed in de entreehal geplaatst worden. Door grote elementen een rustige uitstraling te geven hoorden deze automatisch bij het gebouw en konden we in deze elementen kleurrijke accenten maken.

multifunctioneel centrum krakeel

  • Inrichting entreehal multifunctioneel
  • centrum te Hoogeveen
  • bij SKETS Architectuurstudio