de burcht

annetpoland deburcht banner

In Hoogezand werd een deel van de locatie gesloopt om plaats te maken voor een grote nieuwe woongebouw. In dit gebouw waren er een aantal grote projecten te doen; het inrichten van alle huiskamers in de nieuwbouw, het inrichten van het restaurant en akoestische panelen ontwerpen en inrichten van de twee atria.

Voor vormtaal, kleur en materiaal werd geput uit het accentpallet wat eerder was ontworpen. Hieruit kwamen drie accentkleuren en de vormtaal van de wijk.

Het restaurant werd ingericht met warme kleuren en een groene accent. Dit accent is een bladerpatroon en komt terug in de vaste inrichting. Het is te zien in het koffie meubel, het meubel voor de vuile vaat en het stereomeubel. De lampen aan het plafond zijn ook weer een subtiele verwijzing naar natuur; takken van bomen met lichtpuntjes.

Beide atria in de burcht zijn groot en ontmoetingspunten voor bewoners. In het ene atrium is de entree met de balie, in het andere is de recreatiezaal geplaatst. Het bladeren patroon wat in het restaurant voorkomt, is in andere kleuren te zien in beide atria. De grote ruimtes zijn met rustige, warme kleuren ingericht, de patronen zorgen voor een fris kleuraccent.