annetpoland wageningen banner

 

Het pand waarin Radboud en Marieke een appartement wilde kopen staat in Wageningen en is een laboratorium van de universiteit uit 1930. De verkopende aannemer had een indeling getekend in het pand waarin de meeste originele onderdelen werden afgetimmerd. Het appartement van hun keuze was licht met aan drie van de vier zijden veel ramen. De opgave bestond uit het creëren van extra ruimte in het appartement (een verdieping) zonder de openheid en ruimtelijkheid aan te tasten. Omdat drie zijden met ramen grenzen aan de openbare ruimte, moest er goed worden nagedacht waar de vertrekken te plaatsen. Door een scheiding te maken in privé vertrekken, woonvertrekken en functionele vertrekken (berging, cv, toilet/badkamer, etc.) konden deze als blokken gepositioneerd worden in het appartement. Door twee kastenwanden in de woonruimte te plaatsen ontstond er een hal tussen de slaapkamers en badkamer en de woonkamer. Aan de zijde van de woonkamer zien de kasten eruit als gewone wanden met houten kasten en kachel. Aan de slaapkamerzijde is er een aaneenschakeling van deuren waarin functionele opbergruimte wordt gecreëerd. Op de verdieping zijn alle scheidingen van glas zodat het open karakter van het appartement niet verloren gaat.

woning wageningen

  • Verbouwing van voormalig
  • universiteitslaboratorium
  • naar appartement
  • samen met Henk Joustra