wyldebeast & wunderliebe

grib wyldebeast&wunderliebe banner

 

Samen met grib ontworpen

Eind 2011 werd grib  gevraag om het kantoor van Wyldebeast & Wunderliebe in te richten.

De drie friese, bonkige programmeurs en eigenaren, zijn wars van lange ingewikkelde gesprekken en formaliteiten. De briefing was kort; hoog werken, laag werken en vergaderen, en oh ja; en het moet erg strak afgewerkt. Met de weinige input en de beeld wat we van de heren hadden zijn we aan de slag gegaan.

Hun logo werd uitgangspunt; robuust en stoer. We hebben het kantoor eigenlijk om het logo heen gebouwd. De lange pijpenla wordt interessant wanneer meubels er als het ware diagonaal in werden gestoken. Dit zorgt gelijk voor dynamiek in de ruimte. Omdat de drie mannen op meerdere manieren werken, hebben we, naast tafels waar je hoog en laag kan werken ook meer ontspannen fauteuils en kleine krukjes geplaatst. Zo wordt de werkomgeving zo flexibel mogelijk.

De aanbouw achter is verwijderd, zodat er een mooie buitenruimte ontstaat en komt er veel meer daglicht binnen in de vergaderruimte. De wanden en het plafond werden in een lichtgroene kleur geschilderd om een mooi contrast te vormen met het logo, wat op de vloer, de wand en het plafond werd geschilderd als 1 groot vlak. De meubels zijn van zwart mdf gemaakt, waarbij de binnenzijde van de poten in rood is geschilderd. De vergadertafel is gemaakt van gerecycled kunststof en loopt optisch door van de vergaderruimte naar de buitenplaats.

Als laatste zijn er een aantal ‘ stoere’ accenten toegevoegd; de kapstok die bestaat uit een robuust stuk touw en een grote haak, een wc die van boven tot onder helemaal rood is, inclusief rode wc pot en buitenlampen die aan de wand hangen in de vergaderruimte waarbij de dikke zwarte snoeren over de wand heen lopen.