zinn pelsterhof

annetpoland pelsterhof banner

Pelsterhof ligt in het midden van de stad. Het is een bruisende en levendige plek. De mondigheid van de bewoners, de reuring van de stad… Om Pelsterhof heen liggen drukke oude straten. Als wordt gekeken naar de plattegrond van de wijk is het een verzameling van daken en gebouwtjes in verschillende formaten.

Dit is de reden waarom het thema van Pelsterhof ‘in stad’ is. De kleuren refereren naar bakstenen van de oude huizen, de gele klinkers van de Groningse binnenstad, het asfalt van de Pelsterstraat en de lucht die een dak vormt boven de smalle straten.

In Pelsterhof waren het restaurant en de hal aan een flinke renovatie toe. Het restaurant was eigenlijk te groot voor de 40 bewoners. Door de keuken te verplaatsen naar het restaurant, werd het restaurant kleiner en een fijnere plek om te verblijven.

De achterwand van het restaurant is een lange muur met veel deuren. Door op die wand de keuken uit te bouwen en een print over de resterende wand en deuren te plakken, wordt het een aantrekkelijk focuspunt. Om de drukte en reuring van de stad te tonen, is er op het dak van Pelsterhof een 360 graden foto gemaakt, die de daken, diversiteit en drukte van de binnenstad toont en via de print het restaurant inkomt.