over

Over mijzelf

Interieurarchitect is een dienstbaar beroep. Dit houdt in dat ik mensen of organisatie met een ‘ruimtelijk probleem’ help om een goede oplossing te vinden. Ik ontwerp, begeleid, structureer en vertaal ruimtelijke wensen. Grote en kleine wensen, dure of goedkopere wensen. Met kennis, ervaring en creativiteit probeer ik samen met een opdrachtgever een oplossing te vinden.

Particulier – je hele huis of één kastje

Ik kan je helpen met een moeilijke hoek in je huis of met je hele huis. Met het zorgen dat alles mooi bij elkaar past, maar ook zorgen dat het goed functioneert. Een kleurenplan, een speciaal ontworpen kast of keuken, hulp met het uitzoeken van een keuken, helpen met het indelen van je woonkamer, enz. Iedere opdracht is een andere en persoonlijke vraag, waarvoor ik samen met jou op zoek ga naar de beste oplossing. Soms is dat een kleur geven aan een wand, of een nieuwe bank, soms betekent dat dat er structureel iets moet veranderen. Alles gebeurt in overleg en met zorg en aandacht.

Bedrijf / Instelling – ruimtelijke huisstijl

Elk bedrijf een heeft eigen identiteit. Dit gaat niet alleen over wat je als bedrijf doet, maar hoe je dit doet. Wat je uit wilt stralen. Iedereen begrijpt dat je je identiteit kan versterken door een huisstijl, logo, briefpapier en andere grafische uitingen. Vaak blijft het hierbij, terwijl een huisstijl heel goed doorgezet kan worden in het interieur, zonder dat je letterlijk alle meubels in de kleur van het logo uitzoekt. Het is een vertaling van een identiteit naar een ruimtelijke huisstijl.

Budget – klein of groot

Met elk budget is het interieur te verbeteren. Met een klein budget zoek ik naar goedkopere meubelcollecties, naar mogelijkheden tot hergebruik, naar hoe je met minimale middelen een maximaal effect krijgt. Desgewenst lever ik een plan wat je zelf uit kan voeren.

Bij een groter budget neem ik je de zorg uit handen. Ik lever een ontwerp op maat, waarbij esthetiek en praktische aspecten in balans zijn. Verder overleg ik met installateur, aannemer en meubelbouwer. en lever hen tekeningen aan waarmee deze vakmensen aan de slag kunnen voor het gewenste resultaat. Van eerste schets tot bouwbegeleiding en oplevering.