zinn huisstijl

annetpoland zinnterieur banner

ZINN is een organisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand. ZINN is ontstaan vanuit een fusie van ‘t Gooregt en stichting de Borg. De nieuw ontstaande organisatie had behoefte aan een ruimtelijke huisstijl, waarbij niet alle locaties er hetzelfde zouden uitzien. De verschillende locaties hebben ook hele verschillende bewoners, die vaak uit de omliggende wijk komen.

De ruimtelijke huisstijl van ZINN is uit voort gekomen uit de plattegrond van de wijk waarin de locatie staat. Er zou een algemeen basispalet komen, met accenten per locatie die uit de wijk komen waarin de locatie ligt.

Door pixels van de kaart van de stad Groningen te maken, ontstaat er een kleurenpalet wat als een onderlegger dient voor de hele organisatie. Alle locaties gebruiken deze rustige kleuren als basis.

Per wijk wordt er naar de wijk en vormtaal van de wijk gekeken, om een vormtaal voor de locatie te kiezen. De kleuren worden ook uit van de omgeving gehaald. Van alle foto uit de wijk, worden een aantal sfeerbeelden gekozen, deze zorgen voor 4 sfeerbeelden, waaruit de accentkleuren van de omgeving komen.

Hiernaast het basispalet en drie van de 9 accentpaletten.